zpět na seznam - Akční adventury

ICO + Shadow of the Colossus

92% ... Gamerankings
85% ... IGN
95% ... PSX Extreme
100% ... Playstation Official Magazine UK


Hodnocení uživatelů
-

Platforma: Playstation 3 (PS3)
Vydavatel: SONY
Rok výroby: 2011
Žánr: Akční adventury
Dostupnost: skladem
Stav: Bazarové v pěkném stavu
Cena: 690,-










Kolekce ICO a Shadow of the Colossus zahrnuje 2 legendární PS2 tituly, které nyní vycházejí na konzoli Playstation 3 v HD grafice, obsahují trofeje a podporu 3D televizí.
 
Hrdinská adventura ICO vás od počátku okouzlí naprosto úžasnou a neobvyklou grafikou. V mysteriózním zapomenutém světě se každou generaci narodí chlapec s rohy. Tento ICO chlapec je unesen ze své vesnice a uvězněn v hrobce opuštěného hradu, aby byl obětován. Obklopen samotou se ICO potácí hrobkou, když se stane něco neuvěřitelného. Dno hrobky se začne propadat a ICO se dostává o podlaží níže. Není zraněn, jen upadne do bezvědomí a zdá se mu o mladé princezně, která je stejně jako on uvězněna uvnitř hradu. Princezna na ICA volá a prosí ho, aby ji vysvobodil. Chlapec procitne a je naplněn úžasnou touhou rozluštit tento podivný sen. Touží, aby sen byl pravdivý a to se mu vyplní. ICO má možnost naplnit svůj osud a zde začíná dlouhá cesta k záchraně začarované princezny a sebe z moci zlé královny a hříšných přízraků bloudících hradem. Následujte příběhy ICA a princezny!
 
Shadow of the Colossus je titul považovaný dlouho za přímé pokračování hry ICO, což se nakonec ukázalo jako mylná domněnka. Obě dvě hry sice mají mnoho společného, ale přímé spojení mezi nimi není. SotC má například podobně křehkou atmosféru, stejně silný emotivní náboj a stejně stylové zpracování jako ICO. Jinak je však SotC zbrusu nový titul s originálními herními mechanismy a postavami. Příběh SotC se točí okolo mladé dívky, jejíž mrtvé tělo položí její přítel na hřbet svého koně uprostřed zcela prázdné pláně a s tímto nákladem se vydá k tajemné svatyni. Zde se dozví, že lze dívku oživit pouze porážkou gigantických stvoření. Až poté se prý duch dívky vrátí do svého těla. Ona stvoření mohou mít různou podobou, která zároveň určuje jejich vlastnosti. Některé jsou chytré, jiné rychlé a další silné. Jejich likvidace vzhledem k velikosti není nijak jednoduchá. Hlavní hrdina si musí vždy najít cestu k jednomu, či více slabým místům na obrovském těle těchto nestvůr a tam zaúřadovat se svým mečem. V jeho boji mu přitom pomáhá pouze věrný kůň, jehož ovládání je dalším vcelku originálním herním prvkem. Shadow of the Colossus patří do zlatého fondu Playstationu.

Přidejte své hodnocení:

Přidejte své hodnocení této hry >>


zpět na seznam - Akční adventury