zpět na seznam - RPG

Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX

83% ... Gamerankings
84% ... IGN
85% ... PSX Extreme
88% ... Play UK


Hodnocení uživatelů
-

Platforma: Playstation 3 (PS3)
Vydavatel: Square Enix
Rok výroby: 2014
Žánr: RPG
Dostupnost: skladem
Stav: Bazarové v pěkném stavu
Cena: 350,-








Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX je, podobně jako předchozí díl, kompilace několika her ze série Kingdom Hearts, upravených a vylepšených pro obraz ve vysokém rozlišení. Tentokrát se zde nachází tituly Kingdom Hearts II Final Mix a Kingdom Hears: Birth by Sleep Final Mix, které jsou doplněné o filmečky z dílu Kingdom Hearts RE: Coded.
 
Kingdom Hearts II je akční RPG, které je opět plodem spolupráce společností Square Enix a Disney a nabízí tak chutný mix postav z titulů od Square Enix (zejména postavy ze série Final Fantasy) a z pohádek od Disneyho. Příběh Kingdom Hearts II začíná v dobře známém městě Twilight Town, přesně 1 rok po událostech v GBA titulu Kingdom Hearts: Chains of Memories. Twilight Town je město ležící na rozhraní dne a noci/světla a tmy. Hráč opět přebírá roli chlapce jménem Sora, který společně se svými přáteli (Mickey Mouse, Donald, Goofy) bojuje proti stínovým nepřátelům známým jako Heartless, aby zachránil Mulan, dostal se na kobylku intrikujícímu vládci podsvětí Hadovi a odhalil tajemství nového hlavního nepřítele. Nová dobrodružství výše jmenovaných postav přinesou odpovědi na nezodpovězené otázky z dílu prvního a to ve zbrusu novém zpracování, s vylepšeným soubojovým systémem, řádně fungující kamerou a několika dalšími prvky. Hlavní novinkou je přitom možnost spojit na určitou omezenou dobu síly kterékoliv postavy se svými spolubojovníky a vytvořit tak její dočasnou silnější verzi. Kingdom Hearts II: Final Mix je verze vydaná původně jen v Japonsku, v HD verzi tak zažívá svou anglickou premiéru. Podobně jako u prvního dílu i zde Final Mix přidal do hry další souboje s obtížnými bossy, nové zbraně a schopnosti a především další příběhové animace opět o něco prohlubující dějový podklad Kingdom Hearts univerza.
 
Kingdom Hearts: Birth by Sleep je pokračováním populární Kingdom Hearts série, jenž vyšlo původně pouze pro konzoli PSP. Děj předchází prvnímu dílu a odkrývá původ celé ságy. Soustředí se na příběhy tří jedinečných hrdinů jménem Terra, Ventus a Aqua, kteří se ve snaze zachránit svůj svět vydávají poprvé do slavných Disney světů. Zajímavostí je, že každý hrdina má svůj vlastní příběh, jenž se na určitých místech prolíná s událostmi, které zažívají ostatní dva. Soubojový systém pak ke stávajícím zaběhnutým mechanikám přidal schopnost Shotlock, díky níž můžete zacílit na několik soupeřů současně a zaútočit na ně. Kingdom Hearts: Birth by Sleep Final Mix je pak, stejně jako v případě ostatních Final Mix dílů série, verze vydaná původně jen v Japonsku. Přidává opět nové výzvy v podobě těžkých nepovinných bossů, nové zbraně a předměty, a především jednu celou příběhovou kapitolu, doplňující a více provazující příběh s ostatními díly série. PS3 verze navíc trochu mění I ovládání, které teď využívá dvou analogových páček na joypadu a můžete tak otáčet I kamerou.
 
Třetí položkou v kompilaci je pak film Kingdom Hearts RE: Coded. Jedná se o hru, vydanou původně pro Nintendo DS. Díky využití tamních dvou displejů, přičemž jeden z nich je navíc dotykový, nešlo hru převést na ovládání na konzoli ovladačem. Protože ale autoři nechtěli příznivcům série Kingdom Hearts upřít možnost se seznámit s jejím obsahem, jako kompromis byly příběhové animace sestříhány do podoby filmu, jenž vám osvětlí události, ke kterým ve hře došlo.

Přidejte své hodnocení:

Přidejte své hodnocení této hry >>

Video:



zpět na seznam - RPG