zpět na seznam - RPG

The Elder Scrolls: Oblivion 5th Anniversary Edition

93% ... Gamerankings
92% ... IGN
94% ... PSX Extreme
95% ... Bonusweb cz


Hodnocení uživatelů
-

Poznámka: neobsahuje bonusové DVD a mapu
Platforma: Playstation 3 (PS3)
Vydavatel: Bethesda
Rok výroby: 2011
Žánr: RPG
Dostupnost: skladem
Stav: Bazarové v pěkném stavu
Cena: 290,-







The Elder Scrolls: Oblivion je jedno z nejlepších RPG pod sluncem, 5th Anniversary Edition obsahuje oba datadisky, které vyšly (Knights Of The Nine a Shivering Isles), tištěnou mapu a bonusové DVD obsahující koncepty, rendery a hlavně rozsáhlý dokument o tvorbě hry.
 
Jedná se o pokračováním původně PCčkové RPG ságy, která se stala velmi populární a nyní přichází i na konzole Playstation 3 a XBOX 360. Hra není s příběhy předchozích dílů série nijak spojena, takže se není třeba bát, že by vám něco uteklo. Odehrává se sice na stejném kontinentě, ale v jiné provincii - Cyrodiil. Hra má drastický spád a rozhodně se nebudete muset obávat nudy. Po grafické stránce je hra naprosto úžasná a v době vzniku to byla asi nejlépe vypadající hra na trhu. Stejně jako předchozí hry i Oblivion je RPG, které budete hrát z first-person perspektivy. Hra nabízí obrovský herní svět plný měst, lesů, dungeonů a míst k prozkoumání. Co do rozlohy herního světa je Oblivion větší než Morrowind. Přepracován byl design interface kompasu a map, a to tak, abyste dlouho netápali při pátrání po nějakém zážitku. Nudné a stále se opakující cestování jaké jste mohli zažít v Morrowindu, je v Oblivion eliminováno. Upraven je rovněž systém získávání zkušeností. V zásadě zůstává stejný, jen je o něco více přizpůsobitelnější vašim požadavkům (např. v případě, že se po čase hraní rozhodnete ubrat s vývojem svého hrdiny trochu jiným směrem než dosud). Určité změny zaznamenal i systém soubojů. Stále zde hrají důležitou roli statistiky, jsou však postaveny smysluplněji. Úplně přepsán byl systém AI. Svět, který vám Oblivion otevře, je skutečně plný života. NPC mají rozvrh na celých 24 h denně, 7 dní v týdnu. Další vyzdvihovanou vlastností je různorodost hraní za pět odlišných frakcí, do kterých se dá vstoupit. Ti záporněji naladění se mohou stát vrahem v Dark Brotherhood, někdo jiný se zase zařadí mezi členy guildy mágů, kde se musí naučit kouzla ze všech měst (tam lze mimochodem koupit domy) a až poté získá přístup do Arcane univerzity, bude teprve smět začít kouzlit. Hráč se také může stát upírem (a pak pokračovat v misích po vypití krve) nebo vlastnit předměty, které dovedou vzkřísit mrtvé a využít jich coby bezmyšlenkovitých bodyguardů.
 
Přídavek Knights of the Nine zahrnuje úplně nové frakce a mise pro urozené postavičky, a odpovídá i na mnohé otázky týkající se Ayleid. Hráči se budou moci k novým frakcím přidat a najít svůj vlastní řád svatých rytířů - vést je do boje proti černokněžnému králi a jeho démonickým posluhovačům, prozkoumávaje impozantní kobky hledaje legendární relikvie - posvátné brnění a zbraně postavy Divine Crusader (Boží křižák). Navíc najdete v tomto datadisku všechny oficiální pluginy, které šli dříve koupit jen online přes oficiální stránky - Spell Tomes, The Vile Lair, Mehrunes Razor, Thieves Den, Wizards Tower, Orrery a Horse Armor.
 
Shivering Isle je druhý datadisk, který byl do této edice integrován. Po otevření brány v Nibben Bay poblíž Bravilu se přenesete do nové lokace Shivering Isles. Splnění tamních hlavních i vedlejších větvených questů, které jsou vhodné pro postavy na jakémkoli levelu, zabere více než třicet hodin čistého času. Nová má čtvrtinovou rozlohu původního Cyrodiilu a je rozdělena na severní a jižní část, mezi nimiž se rozkládá město zvané Split. Jeho každý obyvatel má svého dvojníka, což bude jedna ze záhad čekajících na vaše rozluštění, stejně jako příčina hrozící zkázy celého prostředí. Jindy prozkoumáte dvě rozdílné tváře Boha šílenství - ušlechtile kreativní vs. kompletně psychotické. Samozřejmostí jsou nové předměty, mostra, ingredience, kouzla, zbraně i brnění, která vám vyrobí též talentovaní craftmeni z Crucible and Bliss.

Přidejte své hodnocení:

Přidejte své hodnocení této hry >>

Video:



zpět na seznam - RPG